ШАФРАНОВИ РЕЦЕПТИ

Пъстърва с лайм и шафранова марината

2 ПОРЦИИ

Никулден е денят на Св. Николай и на рибарите, моряците, пътешествениците и авантюристите, и на банкерите!

10 мин подготовка

40 мин за готвене

риба пъстърва в чиния
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Необходими продукти

N

2 бр изчистени пъстърви

N

2 бр лайм на резени

N

2-3 скилидки чесън

N

2 суп. лъж. зехтин

N

2 щипки шафран

N

сол и черен пипер

СТЪПКА 1

Приготвяне на марината

Смесваме зехтнина с шафрана, солта и черния пипер.

СТЪПКА 2

Приготвяне на рибата

Намазваме с шафрановата марината рибата отвътре и отвън.

Пълним с резените лайм и наситнения чесън.

Увиваме пъстървите с фолио по отделно и слагаме във вече загрята фурна.

СТЪПКА 3

Печенето

Печем за 20-30 мин на 180-200 С.

Отваряме фолиото и запичаме за още 5 мин., за да хване коричка.

 

Съвет: Сервирай със свежи цитрусови резенчета, поръси с пресен магданоз и чаша бяло вино.

Да ти е сладко ❣️