ШАФРАНОВИ РЕЦЕПТИ
Пъстърва с лайм и шафранова марината
2 ПОРЦИИ
Никулден е денят на Св. Николай и на рибарите, моряците, пътешествениците и авантюристите, и на банкерите!
10 мин подготовка
40 мин за готвене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Необходими продукти
2 бр изчистени пъстърви
2 бр лайм на резени
2-3 скилидки чесън
2 суп. лъж. зехтин
2 щипки шафран
сол и черен пипер
СТЪПКА 1
Приготвяне на марината
Смесваме зехтнина с шафрана, солта и черния пипер.
СТЪПКА 2
Приготвяне на рибата
Намазваме с шафрановата марината рибата отвътре и отвън.
Пълним с резените лайм и наситнения чесън.
Увиваме пъстървите с фолио по отделно и слагаме във вече загрята фурна.
СТЪПКА 3
Печенето
Печем за 20-30 мин на 180-200 С.
Отваряме фолиото и запичаме за още 5 мин., за да хване коричка.
Съвет: Сервирай със свежи цитрусови резенчета, поръси с пресен магданоз и чаша бяло вино.
Да ти е сладко